Betoane de ciment

Betoane de ciment – cele mai utilizate materiale, in special atunci cand ne referim la structura. Majoritatea cladirilor au la baza beton armat, deoarece asigura rezistenta in timp si este usor de turnat. Dar ce este betonul? Acesta este un amestec omogen realizat din ciment, apa si alte agregate, precum nisipul sau pietrisul. Ingredientul principal, din compozitia betonului, este cimentul, regasit sub forma de pudra. Prin omogenizarea tuturor acestor ingrediente cu apa, se obtine o pasta liant care acopera suprafata agregatelor, legandu-le intre ele. Aceasta pasta se intareste, transformandu-se in betonul bine cunoscut.

Pentru ca betonul obtinut sa se ridice la standardele de calitate impuse, este necesara utilizarea de materiale de calitate, in special in cazul agregatelor, prin achizitionarea acestora din surse de incredere, certificate.
Pentru proiecte realizate la un nivel de calitate ridicat, se acorda o atentie sporita compozitiei betonului, astfel incat se ia in calcul reteta de beton care se va prepara si cantitatea necesara de beton pentru fiecare etapa a lucrarii. Printre produsele obtinute din beton, putem enumera lucrarile de turnare de placi de beton, dale, sape de egalizare sau pentru garaje, etc. Principalele calități ale betonului stau în duritate, impermeabilitate si rezistența la uzura îndelungata, facandu-l alegerea perfecta pentru spațiile circulate intens.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale betonului este rezistenta sa la presare, compactare. Acest lucru este influentat de o serie de factori, cei mai importanti fiind:

– dozarea corecta a agregatelor pe sorturi – cantitatile necesare de agregate, se calculeaza pentru fiecare tip de beton, in parte; o cantitate corecta de nisip si pietris are ca rezultat reducerea spatiului care trebuie ocupat de pasta de ciment si reduce, astfel, consumul acestuia.

– dozarea corecta a cimentului – o cantitate prea mare de ciment, va duce la contractii mari in timpul intaririi si va rezulta aparitia fisurilor, iar o cantitate prea mica de ciment, va lasa goluri in masa betonului.

– raportul intre apa si ciment – este necesara o cantitate de apa cat sa aiba loc reactia chimica care duce la intarirea cimentului.

– punerea corecta in opera – este indicata turnarea betonului de la inaltimi cat mai mici.

Indiferent de natura proiectului in desfasurare este foarte important sa se tina cont de clasa betonului folosit. Aceasta trebuie sa corespunda cu cea din proiectul tehnic de executie.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati.