Execuție infrastructura rutiera

Ce este infrastructura rutiera? Aceasta reprezinta elementul central intr-un sistem de transport rutier si poate fi definita ca fiind din totalitatea facilitatilor, serviciilor si instalatiilor de baza necesare functionarii transportului rutier. Infrastructura rutiera a oricarei tari este foarte importanta pentru mobilitatea, turismul si economia, deoarece, prin intermediul acesteia, se face deplasarea marfurilor, pasagerilor, fie cu masini personale, fie cu ajutorul mijloacelor de transport in comun. Din acest motiv, trebuie acordata o atentie speciala atat planificarii, cat si constructiei drumurilor.

Conform legislatiei, drumurile sunt impartite in 3 (trei) categorii principale: drumuri deschise sau inchise circulatiei publice (in ceea ce priveste circulatia), drumuri publice sau private (destinatie) si administrativ teritorial si functional (drumuri de interes national, judetean si local). Acestea fiind enumerate, cele mai importante tipuri de drumuri sunt: strazile (asigura legatura si continuitatea drumurilor nationale, judetene sau comunale, sau asigura accesul), drumurile expres (sunt drumuri nationale, ce pot fi accesate doar prin interesectii amenajate sau noduri) si autostrazile (drumuri special construite pentru circulatia autovehiculelor si pe care se circula cu viteza mai mare decat pe celelalte tipuri de drumuri).

O infrastructura trebuie realizata astfel incat sa fie cat mai eficienta, sigura, dar si durabila.

– trebuie sa asigure accesul la cele mai importante drumuri si sa usureze, cat se poate, parcurgerea dintr-un punct intr-altul

– este foarte important pentru economie ca transportul de marfuri sa se realizeze intr-un timp cat mai scurt, eficientă

– calitatea este esentiala pentru siguranta tuturor celor ce participa la trafic

– o infrastructura eficienta si de calitatea are o importanta majora si in cazul turismului, sa asigure tranzitul facil catre diferite puncte de atractie, orase, etc.

De obicei, la infrastructura drumurilor se folosesc 2 (doua) tipuri de materiale: elemente din beton armat, folosit pentru constructia anumitor componente rutiere si asfaltul, pentru efectuarea cailor de rulare. Alte materiale folosite sunt: pietris, nisip, pamant si bitum sau alt liant; amestecand bitumul cu agregatele naturale, obtinem acel amestec asfaltic, ce va fi turnat. Concluzionand, utilizand diferite metode inteligente de a construi o infrastructura rutiera eficienta, se pot construi drumuri de inalta calitate, rezistente de-a lungul timpului si sigure pentru toti participantii la trafic.

Pentru detalii, va rugam sa ne contactati.